Welkom op de andrewils.nl
Muziekschatten
Logo Muziekschatten

Over Muziekschatten
 

Muziekschatten bevat de catalogus van de bladmuziekcollectie van Stichting Omroep Muziek en een unieke collectie gedigitaliseerde bladmuziek. In de loop van 2018 en 2019 wordt de site uitgebreid met:

● nog meer gedigitaliseerde werken uit de omroepcatalogus
● achtergrondinformatie uit de OmroepmuziekWiki
● koppeling met het archief van Beeld en Geluid
 

Muziekschatten’ is een website van Stichting Omroep Muziek (SOM) die u de mogelijkheid biedt de rijke collectie bladmuziek in bezit van SOM te verkennen. De collectie bevat zowel klassiek repertoire als ander, zeer uiteenlopend materiaal vanaf de prille jaren van de Nederlandse publieke omroep, en wordt beschouwd als een van de grootste van Europa. De hier gepresenteerde selectie is een weerspiegeling van 60 jaar muziekgeschiedenis van de omroep, vastgelegd in een grote hoeveelheid waardevolle muziekpartituren, songbooks, tunes en arrangementen in diverse genres.

De honderden omroepensembles waren zeer bepalend voor de ontwikkeling van de vaderlandse populaire muziek, de jazz en het hoorspel in de periode tussen 1930 en 1965 (en in mindere mate ook daarna).
 

De catalogus is vrij toegankelijk en geeft u inzicht in de opbouw van de collectie. Daaraan gekoppeld is een aanzienlijk, en in de loop van komende jaren nog groeiend bestand van gedigitaliseerde bladmuziek. Deze scans kunt u inzien of downloaden; u dient zich dan als gebruiker aan te melden en jaarlijkse servicekosten van € 20,- te voldoen.
 

Klik hier en ga naar online Muziekschatten

Klik hier en ga naar online Muziekschatten bladmuziek van collectie stichting omroep

klik hier en ga naar de zoekmachine

Klik hier en ga naar online Muziekschatten zoeken in de collectie bladmuziek

Logo andrewils.nl
[Home] [Tijdlijn] [Musescore] [Community] [Muziekschatten] [Eurovisiesongfestival] [Vera Lynn] [Rogier van Otterloo] [Midifile]
free website counter code