Sluis II & III

Logo

Er gaat de komende jaren veel veranderen….
Wilhelmina kanaal Tilburg

Op 27 juli 2010 is het Ontwerpbestemmingsplan vastgesteld door college van burgemeester en wethouders. Op 27 augustus t/m 7 oktober 2010 heeft de gemeente Tilburg en Rijkswaterstaat aandacht besteed aan de verbreding en verdieping van het Wilhelmina  kanaal gepresenteerd.
Daarvoor heeft de gemeente de Raadzaal beschikbaar gesteld in het Paleis van Tilburg.
Ter inzage voor zienswijzen voor alle inwoners van Tilburg en omgeving.
 


Paleis Raadzaal Verbreding Wilhelmina-kanaal

Wilhelmina kanaal in Virtueel Tilburg.
Op 27 augustus 2010 is het project Wilhelmina kanaal opgenomen in Virtueel Tilburg.
In het kader van dit project zal het Wilhelmina kanaal worden verbreed en verdiept.
Virtueel Tilburg http://www.virtueeltilburg.nl
In deze wereld kunt u op een hele nieuwe manier kennis nemen van de ontwikkelingen betreffende het Wilhelmina kanaal. VirtuoCity brengt mensen samen en plannen tot leven. Neem eens een kijkje in de plannen van de nieuwe Sluis en loop vast over de nieuwe sluis en oude Sluis III in de situatie zoals deze in 2016 eruit zal zien. Klik op onderstaande image en bekijk You-Tube filmpje.

klik op deze image en ga naar You Tube filmpje

In de zomer van 2009 heb ik een website gemaakt met de naam “Bruggen en Sluizen van het Wilhelmina kanaal”. Met 29 locatie's - 95 fullscreen panorama's, 5 Sluizen en 24 bruggen zoals ophaal- draai en hefbruggen. http://www.andrewils.nl/wilhelmina/index.html
Destijds heb ik ook op de Bajonet Sluis III bolpanorama foto’s gemaakt. Op de Bajonet Sluis II heb ik helaas geen bolpanorama foto’s gemaakt maar vanaf de kanaaldijk zuid.
Klik op onderstaande image en ga naar google maps pagina Tilburg.

klik op deze image en ga naar Google Maps Tilburg

Verbreding en verdieping Wilhelmina kanaal stap dichterbij uitvoering
6 juni 2012 - Rijkswaterstaat, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant hebben het project verbreding en verdieping van het Wilhelmina kanaal bij Tilburg definitief gegund aan de combinatie van bouwbedrijven Heijmans en Boskalis.
Planning - De werkzaamheden starten in het najaar van 2013.
In 2015 wordt de nieuwe sluis in gebruik genomen. In 2016 wordt het werk in zijn geheel opgeleverd.
Klik hier en ga naar de pagina RWS Wilhelmina kanaal.

Bolpanorama fotograaf Andre Wils heeft met toestemming van Rijkswaterstaat onder begeleiding met inspecteur Chris van den Biggelaar Sluis II en Sluis III gefotografeerd (september 2012).
Als bezoeker aan de sluizen heeft Rijkswaterstaat de veiligheid hoog in het vaandel want elke bezoeker en zelfs de inspecteur is verplicht om een zwemvest te dragen. Er gaat de komende jaren veel veranderen in het Wilhelmina kanaal ter hoogte van Tilburg. Verbreding en verdieping Wilhelmina kanaal, een nieuw te bouwen sluis langs Sluis III en Sluis II wordt verwijderd.
Dit alles zou volgens planning van Rijkswaterstaat in 2016 opgeleverd worden.

Scherm afdruk Virtuele Rondwandeling Sluis II

Virtueel Rondwandelen op de sluizen II & III
Op iedere sluis zijn er tien locaties gekozen om de sluis zo uitgebreid mogelijk te laten zien.
Zo is het nu mogelijk om virtueel rond te wandelen anno 2012 op de sluizen II en III van het Wilhelmina kanaal. Met behulp van hotspots (pijltjes) kan men van de ene bolpanorama naar de andere bolpanorama wandelen.
Nieuw van Krpano is de HTML5 viewer zonder de noodzaak van browser plugins.
Af te spelen op bijna alle computers en iDevices.
Een thumbs-menu, bing-maps kaart en besturings menu.

Inline iframe.
Op deze website  www.andrewils.nl zijn twee pagina’s ingericht waar de VR-Tours meteen in de webpagina tevoorschijn komen. Klik daarna vervolgens op de fullscreen button om naar volledig scherm toe te gaan en optimaal de virtuele rondwandeling te maken.

Klik hier en ga naar de inline iframe virtuele rondwandeling Sluis II

Klik hier en ga naar de inline iframe virtuele rondwandeling Sluis III

Klik hier en ga naar de bolpanorama pagina sluizen II & III.
Uitleg bedienings menu, QR-code voor mobiele telefoons.
 

[Welkom] [Nieuws] [Het einde van Flash...] [Kerststal] [Kruisbeeld] [Rey de Carle] [Winter in Tilburg] [Blauwe uurtje] [Sluis II & III] [Stadsplein Forum] [Bolpanorama.nl] [Heuvelplein - kerk] [cdrom kermis Tilburg] [OLV ter Nood] [Tilburgse kermis] [Heden Verleden extra] [200 jaar 1811 - 2011] [4 jaargetijden] [Heikesekerk Tilburg] [Paleis van Tilburg] [Willemsplein] [Projecten] [Virtuele Tour] [In aanloop op......] [Museum '40 - '45] [90 Wilhelminakanaal] [Contact]
Free Web Counter
Free Web Counter