Rey de Carle

Logo

flashlogo80 Het Reeshofpark
  Historisch hart van de Reeshof 

Charles Rey de Carle, gepensioneerd kapitein van het leger der Staten, liet in 1765 op zijn landgoed een landhuis bouwen.
Hij verbond daaraan zijn eigen naam en noemde het 'Rey's Hof'.
Deze naam is in de loop der jaren omgevormd tot Reeshof.
Het gebied van de Reeshof en omgeving was in de 18e eeuw nog een zeer afgelegen en slecht begaanbare heide- en moerasvlakte.
De ontginningen vonden plaats vanuit het landgoed, waar nu het Reeshofpark ligt.
Op dit schilderij uit 1787 ziet u het landhuis 'Rey's Hof'.
Het landhuis had een prachtige tuin in Franse stijl, met gracht en vijver.
De overblijfselen van de rozenperken en de vijver kwamen tevoorschijn bij de aanleg van het van het Reeshofpark.
Waar destijds de vijver was aangelegd, ligt nu een kunstvijver.

de Rey's Hof in 1787 is geschilderd door J. Vrijmoet

Het bord met deze foto en tekst staat ongeveer op de plek van de jager met jachthond en kijkt in de richting van het voormalig landhuis.
De poortzuilen en de oprijlaan die u voor u ziet, gaven toegang tot het landhuis.
De Rey's Hof in 1787 is geschilderd door J. Vrijmoet, met de familie Van Breugel.
De derde persoon van links is Charles Rey de Carle.

Het terugbrengen van de poortzuilen en oprijdpad was een initiatief van drie Reeshofbewoners in het kader van de Bewonersvereniging Reeshofpark.
De aanleg werd gefinancierd door het Verrijk je Wijk budget en de gemeente Tilburg.
Het schilderij is van de kunstschilder Vrijmoet.

Schilderij versmelten in de Huidige wereld

Het Schilderij versmelten in de huidige wereld

De Bolpanorama start op met het bord van de informatie zuil over Het Historisch hart van de Reeshof. Na enige tijd verdwijnt dit informatie scherm, en we staan op de oprijlaan met in de verte de poortzuilen.
De Bolpanorama start automatisch met ronddraaien deze kunt u stopzetten door in het menu op het rondje met kruisje te klikken, of met de muis over transparante schilderij bewegen.

Voor de poortzuilen ziet u het transparante schilderij in zwart wit, zodra u met u muis hierover beweegt, verschijnt het schilderij, klik u op het schilderij komt deze in ongeveer gelijke positie in de Bolpanorama.
Door met de muis van het schilderij te bewegen wordt het schilderij transparant, en kunt u de poortzuilen vergelijken met de huidige Bolpanorama en het schilderij.
Wanneer bij ronddraaien het schilderij meedraait - dit willen we niet - moeten we het schilderij klikken en deze wordt dan vast gezet.
Deze methode noemt men ook wel Augmented Reality.
Toegevoegde realiteit - hierbij combineren we de oude wereld met de werkelijke wereld - is het versmelten van beide werelden.
Klik hier en ga naar de Bolpanorama pagina Het Reeshofpark.

[Welkom] [Nieuws] [Het einde van Flash...] [Kerststal] [Kruisbeeld] [Rey de Carle] [Winter in Tilburg] [Blauwe uurtje] [Sluis II & III] [Stadsplein Forum] [Bolpanorama.nl] [Heuvelplein - kerk] [cdrom kermis Tilburg] [OLV ter Nood] [Tilburgse kermis] [Heden Verleden extra] [200 jaar 1811 - 2011] [4 jaargetijden] [Heikesekerk Tilburg] [Paleis van Tilburg] [Willemsplein] [Projecten] [Virtuele Tour] [In aanloop op......] [Museum '40 - '45] [90 Wilhelminakanaal] [Contact]