Nieuws

Logo

Het einde van Flash in zicht!

De reden daarvoor is tweeledig.
Enerzijds zorgt Flash ervoor dat pagina’s trager laden en weegt het zwaarder op de batterij van je laptop. Bovendien wordt de software niet ondersteund op smartphones en tablets. Anderzijds wordt Flash al zijn hele leven geplaagd door beveiligingsproblemen, waardoor het voor veel hackers het tooltje bij uitstek is geworden om op je computer binnen te breken.
Adobe’s aanmoediging om over te stappen naar andere webstandaarden, betekent nog niet dat Flash vanaf morgen plots verdwenen zal zijn.
Dat ligt volledig in handen van de webontwikkelaars.
Zolang de software nog wordt gebruikt, zal Adobe ze blijven ondersteunen, al zal de focus voornamelijk op beveiligingsupdates liggen.

Klik hier en ga naar pagina

Buurmeisjes na 71 jaar herenigd
in Museum 40-45 Loon op Zand

Eindelijk herenigd
Nadien zijn de twee elkaar uit het oog verloren. Ria ging naar een kostschool, Ine verhuisde naar het noorden van het land. Twee jaar geleden heeft Ria het museum - De Jaren 1940–1945 / De Jaren Nederlands Indië - geopend in Loon op Zand.
Pogingen om contact te leggen met Ine mislukte toen. Maar via een aantal omwegen zijn de twee via het museum - Alexander en Frans - nu dan eindelijk herenigd.
"Ik wist eerlijk gezegd niet eens meer zeker of het Ine was op de foto”, bekent Ria, "Het had ook één van haar zussen kunnen zijn.” 

Klik hier en ga naar pagina

Een historisch Moment in Museum 40-45
 Loon op Zand.

Eind oktober is het 71 jaar geleden dat de regio Midden-Brabant is bevrijdt door Engelse, Schotse en Poolse militairen. Het Museum “De Jaren 1940-1945, Ned. Indie” in Loon op Zand wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het is ons gelukt om de twee dames op een van de bekendste bevrijdingsfoto’s, na 71 jaar weer bij elkaar te brengen. De reeds op leeftijd, maar nog steeds erg vitale dames, Ria Vermeulen-Wels en Ine van Wijck, komen op zondag 25 oktober om 15 uur naar het museum in Loon op Zand. Daar zullen zij elkaar, na 71 jaar dat deze foto genomen is, weer treffen.

Klik hier en ga naar pagina

Een historisch Moment in Museum 40-45

Autotour Creator versus Virtuele video tour.

Plugin programma Hotspot & Autotour Creator bestaat uit twee plugins namelijk: Hotspots Creator en Autotour Creator, deze plugins zijn speciaal gemaakt voor software programma Krpano panorama viewer.
Met Autotour Creator kunnen we een rondleiding maken naar alle gewenste locaties in alle scènes. In de tour.xml kunnen we door middel van de "Play button" de Autotour starten.
En maak een youtube video van de autotour, en zo ontstaat er een Virtuele video tour.
Rondkijken bij het in hijsen van de eerste composiet sluisdeuren nieuwe sluis III bij monumentale Sluis Wilhelminakanaal  Tilburg. Er zijn twee video’s gemaakt hier worden interessante locaties getoond met foto’s vanaf het uitkijkpunt en van de sluiskolk.

Virtuele video tour composiet sluisdeuren (1)(sluiskolk)
Rondkijken bij het in hijsen van de eerste composiet sluisdeuren nieuwe sluis III bij monumentale Sluis Wilhelminakanaal  Tilburg. Er zijn twee video’s gemaakt er worden interessante locaties getoond met foto’s vanaf het uitkijkpunt en van sluiskolk.

Virtuele video tour composiet sluisdeuren (2)(uitkijkpunt)
Rondkijken bij het in hijsen van de eerste composiet sluisdeuren nieuwe sluis III bij monumentale Sluis Wilhelminakanaal  Tilburg. Er zijn twee video’s gemaakt er worden interessante locaties getoond met foto’s vanaf het uitkijkpunt en van sluiskolk.

Klik hier en ga naar pagina Virtuele video tour.

Omleiding naar uitkijkpunt & Informatie paneel

Omleiding naar uitkijkpunt sluis III & Informatie paneel.
Om enkele leidingen te verleggen die het kanaal kruisen, is vanaf vandaag tot medio augustus de Dongensekanaaldijk aan de noordzijde afgesloten voor verkeer.
Het uitkijkpunt en informatie bord bij de bouwlocatie sluis III is bereikbaar via de Albionstraat en een tijdelijke bouwweg.
Klik hier en ga naar pagina Omleiding naar uitkijkpunt & Informatie paneel.

uitkijkpunt Sluis III

Aangenaam verrast tijdens bevrijdingsrit.

Tijdens de bevrijdingsrit Tilburg, Oisterwijk en Moergestel op 25 oktober j.l. ben ik aangenaam verrast  -hiervan was ik niet van op de hoogte- dat er een persoonlijk standbeeld is opgericht van de bevelhebber Generaal sir Colin Muir Barber van de 15e schotse divisie.
En nogal op een belangrijke plaats -bij het riviertje de Reusel- tijdens de opmars van de 15e schotse divisie. Het standbeeld van generaal Barber kijkt uitgestrekt naar oostelijke richting naar de Brug over de Reusel, Luitenant Archibald Fletcher en Alex Somerville, manschappen van de 3e Tank Battalion Scots Guards vinden de brug opgeblazen door de duitsers. De opmars van de 15e schotse divisie is tot stilstand gekomen, een churchill bruglegger-tank wordt aangevraagd vanuit de corridor.

generaal Barber gehuldigd

Klik hier en ga naar de pagina van Aangenaam verrast tijdens bevrijdingsrit

“Invasie van oude militaire voertuigen
op de Lind bij Raadhuis Oisterwijk”.

zijkant de Lind Raadhuis Oisterwijk

Een virtuele rondwandeling 25 oktober 2014 op de Lind met oude militaire voertuigen van “Keep Them Rolling”. De bestuurders en meerijders zijn ook verkleed in originele uniformen en kleding uit de periode 40 - 45. Hier zijn 8 bolpanorma’s gefotografeerd in een tijdsverloop van 50 minuten. Omstreeks tien uur arriveerde de colonne oude militaire voertuigen van vereniging “Keep them Rolling” op de Lind. Om 10:20 uur ben ik bolpanorama foto’s gaan maken tot ongeveer 11:10 uur.
Klik hier en ga naar pagina  “Invasie van oude militaire voertuigen op de Lind bij Raadhuis Oisterwijk”.

Taptoe met pipe- en drumbands voor bevrijders op het Willemsplein Tilburg.

Bevrijders eerste rang tijden Taptoe Willemsplein

5 bolpanorma’s gefotografeerd tijdens Taptoe op Willemsplein vanaf positie op trap voor ingang Paleis-Raadhuis in een tijdsverloop van 55 minuten. Omstreeks om 15.10 uur eindigde de Parade voor de radio jeep. Om 15:10 uur ben ik bolpanorama foto’s gaan maken tot ongeveer 16:00 uur. Navigatie is niet via Hotspots (pijlen) maar via Thumbnails (kleine fotootjes) menu. Klik hier en ga naar pagina Taptoe met pipe- en drumbands voor bevrijders op het Willemsplein Tilburg.

“Invasie van oude militaire voertuigen op het Willemsplein Tilburg”.

Dutch Pipes and Drums uit Tilburg in actie

Een virtuele rondwandeling 25 oktober 2014 op het Willemsplein met oude militaire voertuigen van “Keep Them Rolling”. De bestuurders en meerijders zijn ook verkleed in originele uniformen en kleding uit de periode 40 - 45. Hier zijn 11 bolpanorma’s gefotografeerd in een tijdsverloop van 78 minuten.
Klik hier en ga naar pagina  “Invasie van oude militaire voertuigen op het Willemsplein”.

Bevrijdingsrit:  Tilburg en Oisterwijk Herdenken 70 jaar bevrijding.

TILBURG/OISTERWIJK, 25 oktober 2014 - Zo’n twee weken geleden ben ik uitgenodigd door Alexander van Venrooij om deel te nemen aan de Bevrijdingsrit.
Alexander is actief lid van Keep Them Rolling en heeft drie oude militaire voertuigen die deelnamen aan de Bevrijdingsrit: een Dodge, Jeep met naam “little Helen” en een MG vrachtwagen met opschrift “Explosieven”.
Klik hier en ga naar pagina bevrijdingsrit van André.
Klik hier en ga naar pagina en kijk naar foto’s d.m.v. Slideshow.

Veteranen op het Willemsplein

Virtueel rondwandelen van monumenten naar flashlogo80        gedenktekens in Tilburg        flashlogo80

Monumenten, gedenktekens en gebeurtenissen selecteren/kiezen via Stads plattegrond of via de twee menu’s datum gebeurtenis of monument.

klilk op image en ga naar pagina Stil staan bij gebeurtenissen 1940 - 1945

70 jaar geleden begin bevrijding van
Noord Brabant.

html5 video webm demo creator by EasyHtml5Video.com v2.0

17 september 1944 bevrijding Valkenswaard.
“Britse 30e legerkorps -
Irish Guards

27 oktober 1944 bevrijding Tilburg.
“15th scottish division” & “Princes Irene Brigade”

Princes Irene Brigade

15th scottish division

Bordes Paleis - Raadhuis

Monument O.L.V. van Altijddurende Bijstand

Virtuele Tour Gebeurtenis_40_-_45

28 oktober 1944 bevrijding Loon op Zand.
“51th Highland Division” Virtueel rondwandelen in “Museum 40 - 45  Loon op Zand”

29 oktober 1944 bevrijding Breda.
Pools 1e Pantser divisie

Herdenking 70 jaar bevrijding van Tilburg en Loon op Zand bijzonder aangepakt.

Bolpanorama fotograaf André Wils uit Tilburg gaat samenwerken met Oorlogs Museum’40 - ‘45 “De Jaren 1940 – 1945 / De Jaren Nederlands Indië” uit Loon op Zand.
Het Oorlogsmuseum is twee jaar geleden geopend en is een initiatief van Frans en Alexander van Venrooij. Een Oorlogsmuseum in de regio, dit was mij niet bekend.
De samenwerking zal  het fotograferen en een virtuele rondwandeling maken van het Oorlogsmuseum met diverse aandachtpunten die uitgelicht worden.
Klik hier en ga naar pagina Museum ‘40 - ‘45.

Museum '40-'45 Loon op Zand

Stuur gratis een E-card vanaf Uitkijkpunt bij Sluis III.
Stuur een email met foto (zelf gekozen ) en informatie naar familie, vrienden of kenissen om de virtuele wandeling te gaan bekijken.
Klik hier en doe de virtuele rondwandeling en maak een E-card.
Klik hier en ga naar de uitleg pagina Stuur gratis E-card.

E-card voorbeeld

Uitkijkpunt bij Sluis III,        gefotografeerd op zondag 25 mei.

Het uitgangspunt was om zo vroeg mogelijk naar het uitkijkpunt naar toe te gaan
in verband met bezoekers.
De weg was s'morgens vroeg afgesloten naar het uitkijkpunt wegens een verkeers ongeval.
Klik hier en lees verder..........

Promotie uitkijkpost-Sluis III -website

Tijdlijn Stadsplein Forum Reeshof

De slide show venster laat vijf tijds momenten zien wanneer deze bolpanorama foto's zijn gemaakt. De tijdlijn start in 2009, juli 2012, april 2013, januari 2014 en juli 2014.
De tijdlijn kan ook automatisch dmv Autotour timer afgespeeld worden.
Klik hier en ga naar de pagina.

Stadsplein Forum fundering

   Mgr. Joannes Zwijsen met een mantel van sneeuw.

bezoek oude stijlvolle kerststal in de Heikese kerk

Als je nu de oude stijlvolle kerststal in de Heikese kerk bezoekt dan is het verleidelijk om te veronderstellen dat de kerststal nu,
na meer dan honderd jaar, nog in de Heikese kerk te bewonderen is!
Bolpanorama fotograaf André Wils heeft de kerststal in december 2010 digitaal vastgelegd en een virtuele tour gebouwd waar buiten in de sneeuw het standbeeld van mgr Joannes Zwijsen ook te bezichtigen is. Klik hier en ga naar de pagina kerststal Heikesekerk.

mgr. joannes zwijsen

   Experimenteren High Dynamic Range (HDR) met het Kruisbeeld Reeshofpark.

Na een grondig onderhoud is het Kruisbeeld teruggeplaatst op zondag 9 December 2012 om 13.30 uur. In weer en wind staat het kruisbeeld in het Reeshofpark als symbool voor geloof, hoop en liefde. Bij HDR techniek zijn er vele  mogelijkheden om met tonemapping bijzonder fraaie sferen te creëren. Het kruisbeeld in het Reeshofpark heb ik afgelopen zomer 2013 gefotografeerd.
Klik hier en ga naar pagina Kruisbeeld Reeshofpark. 

 Het Reeshofpark - Historisch hart van de Reeshof

Het Schilderij uit 1787 versmelten in de huidige wereld d.m.v. een Bolpanorama.
Deze methode noemt men ook wel Augmented Reality. Klik hier en ga naar pagina Het Reeshofpark. 

In aanloop op 27 oktober 2014

Klik hier en ga naar pagina: In aanloop op 27 oktober 2014 ga ik proberen om elke maand een monument of gedenkteken te combineren met het Herdenkingsboek.
Klik hier en ga naar pagina Gedenktekens overzicht van monumenten en gedenktekens.
4 gedenktekens zijn speciaal gemaakt met een eerbetoon met muziek van het Wilhelmus, op de pagina is een Google map link om de gedenktekens op locatie te selecteren.

De volgende gedenktekens zullen zonder Wilhelmus zijn zodat men meteen interactief rond kunnen kijken waar het gedenkteken of monument staat en in kunnen zoomen in het Herdenkingsboek.
Nieuw is dat de gedenktekens direct beschikbaar zijn in de webpagina klik hier en ga naar 10 mei 1940 Bombardement Noordstraat 59.

Ook zijn er twee You Tube video voorbeelden gemaakt. Klik hier en ga naar de Video pagina.

bit.lyUkpdUe - Winter in Tilburg - Reeshof Sluis IIDe opmars van de QR code

QR codes zijn in Nederland al enkele jaren aan een opmars bezig
en voorlopig lijkt de bekendheid en het gebruik van QR codes nog steeds te groeien.
Uit een representatief onderzoek van een onderzoeksbureau blijkt dat inmiddels 67% van de Nederlandse bevolking weet hoe een QR code werkt.

De vierkante blokjes codes vormen een snelle link tussen offline en online informatie.
Wanneer consumenten de code met hun smartphone scannen vinden zij direct specifieke online informatie.
Dit laatste gebeurt in vergelijking met voorgaande jaren steeds meer, bijna vier op de tien Nederlanders (die op de hoogte zijn van de werking van QR codes) scant wel eens een QR code.
Een manier om snel toegang te krijgen naar Virtuele Rondwandelingen, hiervoor is een speciale webpagina "QR codes" gemaakt voor deze groep gebruikers.

Klik hier en ga naar de pagina.

Winter in Tilburg

Winterse taferelen fotograferen is een koude ontdekkingstocht.
Klik hier en ga naar de pagina.

Het blauwe uurtje in Tilburg

Na de zonsondergang is er spraken van een blauw uur.
Deze tijd is erg geliefd bij fotografen omdat het licht dan een bijzondere kwaliteit en kleur heeft en de verlichting in gebouwen dezelfde sterkte heeft als het licht buiten.
Klik hier en ga naar de pagina.

Stuur gratis een E-card van het blauwe uurtje in Tilburg

Klik hier en ga naar de pagina. 

Er gaat de komende jaren veel veranderen….
Wilhelmina kanaal Tilburg

Verbreding en verdieping Wilhelmina kanaal stap dichterbij uitvoering
6 juni 2012 - Rijkswaterstaat, de gemeente Tilburg en de provincie Noord-Brabant hebben het project verbreding en verdieping van het Wilhelmina kanaal bij Tilburg definitief gegund aan de combinatie van bouwbedrijven Heijmans en Boskalis.
Planning - De werkzaamheden starten in het najaar van 2013.
In 2015 wordt de nieuwe sluis in gebruik genomen. In 2016 wordt het werk in zijn geheel opgeleverd.

Klik hier en ga naar de pagina.
 

Augmented Reality
 Stadsplein Forum bij station Reeshof

Augmented Reality is letterlijk vertaald: Toegevoegde Realiteit, AR=(eng) - TR=(NL) combineert de virtuele wereld met de werkelijke wereld.
Toegevoegde Realiteit, is het versmelten van de echte (fysieke) en de virtuele wereld.
Met deze techniek is het mogelijk om objecten te laten verschijnen in 3D die er niet in werkelijkheid zijn.

Klik hier en ga naar de pagina.
 

Wijziging - Bolpanorama.nl - Wijziging
Bolpanorama Gallerij

Bolpanorama.nl is gewijzigd, veranderd in een Bolpanorama Gallerij.
Deze bolpanorama’s kunnen afgespeeld worden door alle Computers met Flash, Html5 en iDevices zoals iPhone, iPad en iTouch.
Klik hier en ga naar de pagina.
 

Heuvelplein & St. Jozefkerk

Het Heuvelplein en de St. Jozef kerk gelegen aan het Heuvelplein zijn virtueel te bezoeken via een inter-netlink. De bezoeker waant zich op het Heuvelplein en in de St. Jozef kerk, welke in 360 graden-foto's bekeken kunnen worden.
Er zijn 16 bolpanorama’s gemaakt door bolpanorama fotograaf André Wils. Wils gebruikt een andere naam voor deze 360 graden-foto’s namelijk bolpanorama foto’s.
Een bijzonder leuk effect is wel de zogenaamde “Little Planet” deze kan men inschakelen bij iedere bolpanorama d.m.v. besturings menu knop.

Klik hier en ga naar de pagina.

Tilburgse kermis 2011 cd-rom te koop

Het heeft geïnspireerd om in het jaar 2011 wederom diverse attracties van de Tilburgse kermis vast te leggen.
Om het met een ieder te delen wordt deze virtruele Tour uitgeven op cd-rom met als titel “Virtueel Rondwandelen Tilburgsche Kermis 2011”.
De cd-rom is geschikt voor computers vanaf besturings system Windows XP en hoger.
De virtuele tour begint op het Heuvelplein achter standbeeld Willem II met zicht op de St. Jozef Kerk met zij aanzicht kermis attractie Inversion XXL.

Klik hier en ga naar de pagina.
 

Herdenkingsboek  (project)
in de Kapel OLV ter Nood Tilburg

Wist u dat elke dag het Herdenkingsboek omgeslagen wordt om ons aan te herinneren wat er in de Oorlog in Tilburg heeft voorgedaan.
Er zijn heden ten dage nog vele monumenten, plaquettes te vinden in Tilburg die ons herinneren aan de Tweede Wereld Oorlog.
Aan de hand van de monumenten en plaquettes heb ik de bijbehorende namen uit het Herdenkingsboek geselecteerd.
Heb respect voor alle namen in het Herdenkingsboek.

Klik hier en ga naar de pagina.

Virtueel Rondwandelen in en om
de OLV ter Nood Kapel in Tilburg
PC, Tablet en iPhone

9 bolpanorama foto’s in en om de Kapel van OLV ter Nood.
Het Herdenkingsboek ligt in een glazen vitrine waarin de namen zijn gekalligrafeerd (door Kees  Mandos) van ruim 300 inwoners van Tilburg die tijdens de oorlog zijn  omgekomen; elke dag wordt de bladzijde op de betreffende datum gelegd.

Voor meer informatie, ga naar de pagina OLV ter Nood Kapel
klik op onderstaande foto om naar de tour te gaan.

Klik op de foto en ga naar de Virtuele Tour van OLV ter Nood

Virtueel rondwandelen op de Tilburgse Kermis
                           PC, Tablet en iPhone
De kermis in Tilburg is de grootste van de Benelux en wordt elk jaar gehouden in de laatste volle week van juli, dit is al sinds 1969 zo.
De kermis telt een grote hoeveelheid attracties, zo tussen de 220 en 250 en trekt jaarlijks zo'n 1,5 miljoen bezoekers.
Nu bestaat de mogelijkheid om virtueel rond te wandelen op de Tilburgse kermis gefotografeerd in het jubileum jaar 2009 waar de stad Tilburg zijn 200 honderd jaar stadsrechten vierde.

Voor meer informatie, ga naar de pagina Tilburgse Kermis
klik op onderstaande foto om naar de tour te gaan.

iklik op foto om naar de tour te gaan.

Heden en Verleden extra

Virtueel rondwandelen Omsluiting Begraafplaats Bredaseweg - Noordhoekring Tilburg. Aangeboden door bolpanorama fotograaf André Wils.
Een aanvulling op de gift aan de bewoners van Tilburg en omstreken van de virtuele rondwandeling op de Begraafplaats Bredaseweg i.v.m. het 200 jarig bestaan dit jaar.
Begraafplaats Bredaseweg 1811-2011.

Voor meer informatie, ga naar de pagina Heden en Verleden extra.

Heden en Verleden 1Heden en Verleden 2

2 Voorbeelden zie bovenstaande foto’s: Historische foto uit 1892 smelt samen met Bolpanorama

Via de Internet link: Heden en Verleden extra

[Welkom] [Nieuws] [Het einde van Flash...] [Kerststal] [Kruisbeeld] [Rey de Carle] [Winter in Tilburg] [Blauwe uurtje] [Sluis II & III] [Stadsplein Forum] [Bolpanorama.nl] [Heuvelplein - kerk] [cdrom kermis Tilburg] [OLV ter Nood] [Tilburgse kermis] [Heden Verleden extra] [200 jaar 1811 - 2011] [4 jaargetijden] [Heikesekerk Tilburg] [Paleis van Tilburg] [Willemsplein] [Projecten] [Virtuele Tour] [In aanloop op......] [Museum '40 - '45] [90 Wilhelminakanaal] [Contact]