Kerststal

Logo

    Kerststal Heikesekerk Tilburg
 FlashOude traditionele kerststal.
html5

Een kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus met figuren van hout of
gips, die vooral in katholieke gezinnen rond Kerstmis in huis te vinden is, vaak onder de kerstboom.
Traditionele Kerststal (Nederland)

Kerststal rechts

Naast Jezus, Maria en Jozef zijn vaak ook andere figuren aanwezig die in het kerstverhaal voorkomen, zoals herders - eventueel aangevuld met enkele schapen - en de drie wijzen Caspar, Balthasar en Melchior - soms met kamelen.
Ook andere dieren als de os en de ezel behoren tot de figuren in de kerststal.

Kerststal rechts ingezoomd

Als je nu de oude stijlvolle kerststal in de Heikese kerk bezoekt dan is het verleidelijk om te veronderstellen dat de kerststal nu, na meer dan honderd jaar, nog in de Heikese kerk te bewonderen is!
In 2010 heeft Bolpanorama fotograaf André Wils met medewerking van kapelaan Karel Loodts een volledige virtuele tour gemaakt inclusief de kerststal van de Heikesekerk voor windows computers met flash.
Klik hier en ga naar pagina volledige virtuele tour Heikesekerk.

Mgr. Zwijsen bedekt met mantel van sneeuw

Genoemde bolpanorama fotograaf heeft de gemaakte kerststal foto’s digitaal herbewerkt en een moderne virtuele tour van gemaakt.
3 bolpanorama’s van de kerststal en 1 bolpanorama buiten van het standbeeld van mgr. Zwijsen.
Af te spelen
met Windows & Apple computers en zelfs met iPhone, iPad en Android apparaten. Ook buiten in de sneeuw is het standbeeld van mgr. Joannes Zwijsen te bezichtigen met een mantel van sneeuw.

Klik hier en start virtuele tour kerststal Heikesekerk.

Klik hier en ga naar pagina bekijk virtuele tour in webpage pagina.

[Welkom] [Nieuws] [Het einde van Flash...] [Kerststal] [Kruisbeeld] [Rey de Carle] [Winter in Tilburg] [Blauwe uurtje] [Sluis II & III] [Stadsplein Forum] [Bolpanorama.nl] [Heuvelplein - kerk] [cdrom kermis Tilburg] [OLV ter Nood] [Tilburgse kermis] [Heden Verleden extra] [200 jaar 1811 - 2011] [4 jaargetijden] [Heikesekerk Tilburg] [Paleis van Tilburg] [Willemsplein] [Projecten] [Virtuele Tour] [In aanloop op......] [Museum '40 - '45] [90 Wilhelminakanaal] [Contact]
HTML Hit Counter
HTML Hit Counter