Hevige gevechten

Logo

De chaos van de gepantserde uitbraak

17_september_1944_Opmars_naar_Valkenswaard_Kampfgruppe_Walther_Chaos_Sherman_Tanks

De chaos van de gepantserde uitbraak van 17 september 1944; links en rechts liggen kapotgeschoten Shermantanks van het 2e bataljon Irish Guards in de greppels langs de Luikerweg. 1 kilometer voorbij Belgisch-Nederlandse grens. Een Sherman 'firefly' (de tank met de lange kanonsloop) heeft het overleefd.
 

html5 video webm demo creator by EasyHtml5Video.com v2.0

Een fragment uit de beroemde film “Een brug te ver” een realistische verfilming - van de gevechten - waar het begin van operatie “Market Garden” het grondleger - 30e legerkorps Irish Guards - ten zuiden van Valkenswaard de opmars begon.

17_september_1944_Opmars_naar_Valkenswaard_Kampfgruppe_Walther_Opmars_Sherman_Tanks

Laat op de middag van 17 september wordt de opmars naar Valkenswaard hervat. Kolonnes Shermans passeren de plek van de felle gevechten van die middag. Op de uitgebrande tank rechts is het divisie-embleem van de Guards duidelijk zichtbaar: het oog op het blauwe schild met de rode rand.
 

[Welkom] [Nieuws] [Projecten] [Virtuele Tour] [In aanloop op......] [Museum '40 - '45] [17 september 1944] [War Cemetery] [Operatie "Pheasant"] [Operatie "Colin"] [27 oktober 1944] [Brits Ereveld] [28 oktober 1944] [29 oktober 1944] [Pools Ereveld] [Bosch en Duin] [Bevrijdingsrit] [Invasie Willemsplein] [Taptoe Willemsplein] [Invasie de Lind] [Aangenaam verrast] [71 jaar bevrijd] [90 Wilhelminakanaal] [Contact]
Hit Counter
Hit Counter