Composiet Sluisdeur..

Logo

Eerste Composiet Sluisdeuren voor nieuwe Sluis III

Op zaterdag 10 oktober zijn de eerste composiet sluisdeuren geplaatst in de nieuwe
sluis III. Dit zijn de kleinere sluisdeuren (6,2 x 5 meter) aan het bovenhoofd (zijde van de Dongenseweg). De sluisdeuren zijn tussen 9:00u en 15:00u gemonteerd. Vanaf het uitkijkpunt aan de noordzijde van het kanaal (Dongensekanaaldijk) was het in hijsen van de deuren goed te aanschouwen. In verband met de drukte op het uitkijkpunt kon ik daar geen bolpanorama foto’s fotograferen. Daarom heb ik een nieuwe locatie uitgezocht zo’n vijf meter voor het informatiebord Sluis III aan de Dongensekanaaldijk noord.

Bolpanorama locatie: Vanuit deze positie ga ik verschillende bolpanorama foto’s maken richting bovenhoofd nieuwe sluis III. Rond 10.00u heb ik hier mijn standaard waterpas gezet en mijn Nikon 5300 met fisheye lens geďnstalleerd. Op dat moment waren er geen activiteiten zichtbaar en ben met mijn 2e camera Nikon D90 naar het uitkijkpunt gegaan.

Uitkijkpunt: Om daar te kijken wat de status was van het in hijsen van de deuren. Wat meteen opviel was dat een sluisdeur al gemonteerd was in het bovenhoofd. Deze linker sluisdeur (1)(zie onderstaande foto’s) is verscholen achter planken en de rechter sluisdeur (2) lag nog op een grote oplegger.

Linker sluisdeur in bovenhoofd - rechtersluisdeur op oplegger

Uitkijkpunt:  Werkers waren bezig met de rechter sluisdeur (2) vast te maken met hijsbanden om de deur horizontaal  in de juiste positie te draaien. Vervolgens werden er langere hijsbanden bevestigd zodat de deur verticaal komt te hangen bij het in hijsen. Dit was het moment om te stoppen met het fotograferen vanuit het uitkijkpunt. En zo snel mogelijk naar de locatie te gaan waar mijn bolpanorama fotocamera met fisheye lens klaar stond.

ophijsen foto vanaf uitkijkpunt

Bolpanorama locatie:  Ik moet snel zijn om verschillende bolpanorama foto’s compleet te maken. Zes foto’s in het rond een foto van de lucht en twee foto’s van de bodem.
Dit heb ik diverse malen herhaald.
Het fotograferen van het in hijsen van rechter sluisdeur (2) vanaf de Dongensekanaaldijk noord zijn vastgelegd.

Streetviewmaps306

Foto’s gefotografeerd vanaf het uitkijkpunt geven alleen een vlak beeld wat er uiteindelijk boven en in de sluiskolk gaande is. Rijkswaterstaat heeft foto’s laten maken en een gedeelte van deze foto’s staan op Facebook Wilhelminakanaal. Deze foto’s geven een mooi en duidelijk beeld van de composiet sluisdeuren in een indrukwekkende sluiskolk.

Foto van Rijkswaterstaat afkomstig van Facebook Wilhelminakanaal

Virtuele Tour eerste composiet sluisdeuren nieuwe sluis III

Er zijn drie bolpanorama’s gefotografeerd (op dezelfde locatie) en hiervan is een virtuele rondwandeling gemaakt. Met foto-hotspots, thumbnails, locatie Bing maps, WebVR, Foto gallerij en met info button. Links boven in het scherm staat een play knop, hiermee starten we de ingebouwde automatisch Tour.
Klik op deze link http://goo.gl/l5sQyP of op onderstaande foto en start de virtuele tour.

Virtuele rondwandeling Composiet sluisdeuren

Klik hier en ga naar de Virtuele video tour pagina.

[Welkom] [Nieuws] [Projecten] [Virtuele Tour] [In aanloop op......] [Museum '40 - '45] [90 Wilhelminakanaal] [brug Kattenberg] [Zwaaikom] [Containerhaven] [Fietsbrug Voldijk] [Kaalslag Sluis III] [Burg. Letschertbrug] [Facebook] [Luchtfoto's] [Uitkijkpunt] [Informatie bord] [Bouw rondom Sluis 3] [Dongensekanaal dijk] [Composiet Sluisdeur..] [Contact]