Boodschap Tank

Logo

Jonge vrouw die in Breda op een Poolse tank een boodschap schrijft.

jonge vrouw die in Breda op een Poolse tank een boodschap  schrijft

Wie zijn deze jonge vrouwen die op een Tank van de 1e Poolse Pantser Divisie een boodschap schrijven. Wat er op staat geschreven, is echter niet te lezen. Dat mysterie is op zaterdag 26 oktober 2013 opgelost, want dan zal de bijna negentigjarige Ria Welten op deze foto, het museum van Frans en Alexander van Venrooij is officieel geopend.
De manier waarop Frans achter de naam van Welten is gekomen, zegt ook alles over de totstandkoming van dit unieke museum. "Door toeval kwam Frans erachter dat haar zoon in Loon op Zand woont. Door overal goed te luisteren en bij iedereen met wie hij een praatje aanknoopte  over de Tweede Wereldoorlog te beginnen, heb ik veel kunnen verzamelen."

90 Jarige Ria Vermeulen-Welten heeft het oorlogsmuseum geopend in Loon op Zand, met een extra toevoeging van deze foto op poster formaat met persoonsbewijs die onder tussen de hele wereld is rondgegaan
De vrouw zag de unieke foto van de bevrijding van Breda in 1944 terug, waarop zij als jonge dame een boodschap op de tank van de Poolse bevrijders schrijft. Het museum van vader en zoon Venrooij puilt uit van oorlogsattributen uit Loon op Zand en omgeving. 

boodschap op Tank Museum 40-45

In het “Museum 40 - 45  Loon op Zand” hangt deze unieke foto met persoons bewijs.
Klik hier of op bovenstaande foto en ga zelf een kijkje nemen in het unieke “Museum 40 - 45  Loon op Zand”.

kijk naar het openings filmpje op You Tube

Klik hier of op bovenstaande foto en kijk naar het openings filmpje op You Tube van dit unieke “Museum 40 - 45  Loon op Zand”.

[Welkom] [Nieuws] [Projecten] [Virtuele Tour] [In aanloop op......] [Museum '40 - '45] [17 september 1944] [War Cemetery] [Operatie "Pheasant"] [Operatie "Colin"] [27 oktober 1944] [Brits Ereveld] [28 oktober 1944] [29 oktober 1944] [Pools Ereveld] [Bosch en Duin] [Bevrijdingsrit] [Invasie Willemsplein] [Taptoe Willemsplein] [Invasie de Lind] [Aangenaam verrast] [71 jaar bevrijd] [90 Wilhelminakanaal] [Contact]
Hit Counter
Hit Counter