71 jaar bevrijd

Logo

Een historisch Moment in Museum 40-45
Loon op Zand

Eind oktober is het 71 jaar geleden dat de regio Midden-Brabant is bevrijdt door Engelse, Schotse en Poolse militairen. Het Museum “De Jaren 1940-1945, Ned. Indie” in Loon op Zand wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Het is ons gelukt om de twee dames op een van de bekendste bevrijdingsfoto’s, na 71 jaar weer bij elkaar te brengen.
De reeds op leeftijd, maar nog steeds erg vitale dames, Ria Vermeulen-Wels en Ine van Wijck, komen op zondag 25 oktober om 15 uur naar het museum in Loon op Zand. Daar zullen zij elkaar, na 71 jaar dat deze foto genomen is, weer treffen. 

Boodschappen op tanks schrijven was een geliefde bezigheid.

Boodschappen op tanks schrijven was een geliefde bezigheid.
In de hoop dat familie of bekenden de teksten destijds gelezen hadden en zo konden vernemen hoe het ging met de schrijfsters en hoe de toestand was in het gebied waar de tanks juist vandaan kwamen.

Ria Vermeulen-Wels en Ine van Wijck
ingekleurde foto

Op 26 oktober 2013 heeft de 90 Jarige Ria Vermeulen-Welten  het oorlogsmuseum geopend in Loon op Zand, met een extra toevoeging van deze foto op poster formaat met persoonsbewijs die onder tussen de hele wereld is rondgegaan.
Frans en Alexander van Venrooij is het gelukt om nu de twee dames op een van de bekendste bevrijdingsfoto’s, na 71 jaar bij elkaar te brengen. Dit is een historisch moment voor het Museum “De Jaren 1940-1945 en Ned. Indië” in Loon op Zand.

Klik hier en ga naar pagina “Jonge vrouw die in Breda op een Poolse tank een boodschap schrijft”.

[Welkom] [Nieuws] [Projecten] [Virtuele Tour] [In aanloop op......] [Museum '40 - '45] [17 september 1944] [War Cemetery] [Operatie "Pheasant"] [Operatie "Colin"] [27 oktober 1944] [Brits Ereveld] [28 oktober 1944] [29 oktober 1944] [Pools Ereveld] [Bosch en Duin] [Bevrijdingsrit] [Invasie Willemsplein] [Taptoe Willemsplein] [Invasie de Lind] [Aangenaam verrast] [71 jaar bevrijd] [90 Wilhelminakanaal] [Contact]